Skip to main content
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus
Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Kipgehakt met groenten, Thaise basilicum en gadogado-saus

Het kipgehakt is gekruid met Oosterse kruiden

4.1
(644)

Gadogado is een traditioneel Indonesisch gerecht en bestaat uit onder andere groenten en pindasaus. Elke streek kent zijn eigen variant. De gadogado-saus zorgt voor een zoete smaak. Dit gerecht bevat ook Thaise basilicum; een tropisch kruid dat, in vergelijking met ‘gewone’ basilicum, een anijsachtige smaak heeft.

Allergènes:
Gluten
Soja
Arachides

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

85 g

Riz cargo

1

Gousse d'ail

¼

Gingembre frais

150 g

Haricots verts

62.5 g

Champignons

110 g

Poulet haché aux épices italiennes

1 sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

40 g

Sauce Gado-gado

(Contient: Arachides)

1.5 leaves

Basilic thaï frais

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

1 cs

Sauce soja Lucullus

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories751 kcal
Énergie (kJ)3142 kJ
Graisses23 g
Graisses saturées6 g
Glucides96 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines36 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Couteau
Assiette

Instructions

1

Kook 300 ml water voor de zilvervliesrijst in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 - 20 minuten. Giet, als het nodig is, af en laat afgedekt nagaren.

Snijd de champignons in plakken
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Dop de sperziebonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 - 3 cm. Snijd de champignons in plakken.

Bak het kipgehakt
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en gember 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in ongeveer 3 minuten rul. Voeg de sperziebonen en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten. Voeg halverwege de champignons en de sojasaus toe en roerbak de laatste 5 minuten zonder deksel.

Roer tot een dikke saus
4

Verhit een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de gadogado-saus, ketjapsaus en 50 ml water per persoon toe en roer, met een garde, tot een dikke saus. Zet daarna het vuur uit.

Serveer en garneer met de overige basilicum
5

Scheur ondertussen de Thaise basilicum klein en voeg, vlak voor het opdienen, het grootste deel toe aan de wok of hapjespan.

6

Verdeel de rijst en groenten met kipgehakt over de borden. Garneer met de overige Thaise basilicum en serveer met de gadogado-saus.

Tip! Erg lekker: schep de rijst tegelijk met de Thaise basilicum bij het kipgehakt en de groenten. Roerbak nog enkele minuten. Op deze manier krijgt de rijst extra veel smaak.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes