Skip to main content
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos
Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Noedels met shiitake, choisam, pinda’s en geraspte kokos

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

4.2
(278)

De shiitake, wat je uitspreekt als sjie-ie-taake, is een paddenstoel uit de Japanse keuken. De kruidige smaak van de shiitake combineert goed met de zoete smaak van kokosrasp. Kokosrasp wordt gemaakt van het vruchtvlees van een rijpe kokosnoot en bevat veel gezonde voedingsstoffen.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Céleri
Gluten
Soja
Arachides
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon rouge

¼

Gingembre frais

¼

Piment rouge

75 g

Champignons shiitake

(Contient: Céleri)

150 g

Choi sam

65 g

Nouilles

(Contient: Gluten)

1.5 sachet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

1.5 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir : Céleri)

Noix de coco râpée

(Peut contenir : Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)

25 g

Cacahuètes

(Contient: Arachides)

Ingrédients à avoir chez soi

¼ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

½ cc

Cassonade

½ cc

Vinaigre de vin blanc

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories604 kcal
Énergie (kJ)2527.1 kJ
Graisses21 g
Graisses saturées6 g
Glucides79 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines21 g

Ustensiles

Poêle
Couteau
Assiette

Instructions

Snijd de shitake klein
1

Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de shiitake klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.

Spoel de noedels af onder koud water
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de shitake en choisam
3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de shiitake en choisam toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

4

Hak ondertussen de koriander grof.

5

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe en verhit 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Ganeer het gerecht en serveer
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met koriander, achtergehouden pinda’s en achtergehouden kokosrasp.

Tip! Om ervoor te zorgen dat de shiitake zijn smaak niet verliest, kun je deze het beste schoonmaken met keukenpapier. Deze paddenstoelensoort is al vrij schoon, dus je hoeft niet hard te poetsen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes