
De shiitake, wat je uitspreekt als sjie-ie-taake, is een paddenstoel uit de Japanse keuken. De kruidige smaak van de shiitake combineert goed met de zoete smaak van kokosrasp. Kokosrasp wordt gemaakt van het vruchtvlees van een rijpe kokosnoot en bevat veel gezonde voedingsstoffen.
Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.
½
Oignon rouge
¼
Gingembre frais
¼
Piment rouge
75 g
Champignons shiitake
(Contient: Céleri)
150 g
Choi sam
65 g
Nouilles
(Contient: Gluten)
1.5 sachet(s)
Sauce soja
(Contient: Gluten, Soja)
1.5 brin(s)
Coriandre fraîche
(Peut contenir : Céleri)
Noix de coco râpée
(Peut contenir : Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)
25 g
Cacahuètes
(Contient: Arachides)
¼ cs
Beurre
(Contient: Lait (contient du lactose))
½ cc
Cassonade
½ cc
Vinaigre de vin blanc
à votre convenance
Poivre et sel

Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de shiitake klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein.

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Kook hierin de noedels, afgedekt, 3 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Verhit ondertussen de roomboter in een wok en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de shiitake en choisam toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.
Hak ondertussen de koriander grof.
Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe en verhit 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met koriander, achtergehouden pinda’s en achtergehouden kokosrasp.
Tip! Om ervoor te zorgen dat de shiitake zijn smaak niet verliest, kun je deze het beste schoonmaken met keukenpapier. Deze paddenstoelensoort is al vrij schoon, dus je hoeft niet hard te poetsen.