Skip to main content
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade
Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

Hoisinaubergine met gomasio-sojabonensalade

met knoflookrijst, pinda's, koriander en lente-ui

Sojabonen, oorspronkelijk uit China, zijn niet alleen rijk aan plantaardige eiwitten maar ook aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Een voedzame en smakelijke basis voor vele gerechten!

Labels:
Eet mij eerst
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Soja
Hvede
Sesamzaad
Jordnødder

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ bosje(s)

Lente-ui

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Hvede, Sesamzaad)

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Hvede)

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

¼ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Jordnødder Kan bevatten: Schalenfrüchte, Sesamsamen)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Sellerie)

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)3096 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten93.4 g
waarvan suikers25.5 g
Vezels11.3 g
Eiwitten17.8 g
Zout2.5 g
Potassium197.5 mg
Calcium31.3 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje boter in een pot op laag vuur en bak de knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst toe en giet de bouillon erbij. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Haal de pot van het vuur en laat 5 minuten uitstomen. Giet eventueel af en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Halveer de aubergine in de lengte en snijd elke helft in 4 lange partjes.
  • Snijd een deel van het groene gedeelte van de lente-ui fijn en bewaar apart om later als garnering te gebruiken.
  • Snijd de overige lente-ui in stukjes van 4 cm lang.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op hoog vuur. Bak de aubergine en de lente-ui 3 - 4 minuten en schep regelmatig om.
Salade maken
3
  • Verlaag het vuur naar middelmatig en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Stoom, afgedekt, 4 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes en snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de honing met de mayonaise en de helft van de wittewijnazijn.
  • Voeg de komkommer, de sojabonen en de helft van de koriander toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Blus de aubergine af met de overige wittewijnazijn en voeg de hoisinsaus en de zoete Aziatische saus toe. Bak nog 1 minuut.
  • Serveer de rijst in kommen en verdeel de aubergine en de salade eroverheen.
  • Garneer de salade met de gomasio.
  • Garneer de aubergine met de achtergehouden lente-ui, de pinda's en de overige koriander.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla