topBanner
Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

met mangochutney, peer en komkommer-koolsla

Lees meer

Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?

Labels:Lekker snelVegan
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaSesamzaadMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Peer

100 gram

Witte kool en wortel

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

180 gram

Gekruide tofublokjes

(BevatSoja)

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

80 gram

Mangochutney

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3115 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers38.0 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Grote kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in fijne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in fijne plakjes.

2

Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout. Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart. Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes. Schep beide nog een keer goed om.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten. Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.

4

Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met mangochutney. Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de plakjes peer erbij. Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.