topBanner
Witloofbootjes met noordzeegarnalen en appel

Witloofbootjes met noordzeegarnalen en appel

met ovenfrietjes en een salade

EK voetbal
Lees meer

Maaltijd klaar, televisie aan en scoren maar! Lekker met je bord op schoot proeven van én kijken naar het beste van Europa. Is dit recept een winnaar?

Allergenen:EiMosterdSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Halfkruimige aardappelen

1 stuks

Tomaat

1 stuks

Citroen

1 stuks

Appel

1 stuks

Sjalot

1

Witlof

100 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

100 g

Noordzeegarnalen

(BevatSchaaldieren)

60 g

Mesclun

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3359 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was grondig. Snijd frietjes van ½ tot 1 cm breed. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om.

2

Snijd de tomaat in parten en bewaar apart. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige helft in partjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.

3

Pluk per persoon 4 bladeren van het witloof en bewaar apart. Verwijder de onderkant van de stronken witloof en snijd het witloof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witloof fijn. Verdeel de witloofbladeren over de borden en wrijf ze in met een beetje citroensap zodat ze niet verkleuren.

4

Meng in een kom de appel, het fijngesneden witloof, de helft van de mayonaise, de noordzeegarnalen, 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Vul de witloofbootjes met het mengsel en bewaar in de koelkast tot serveren.

5

Maak in een kleine kom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie,1/2 tl mosterd, het overige citroensap en de sjalot. Voeg de tomaat en mesclun toe, breng op smaak met peper en zout en meng alles met de vinaigrette.

6

Verdeel de ovenfrietjes over de borden. Serveer met de salade en de witloofbootjes. Serveer de overige mayonaise bij de frietjes en garneer de witloofbootjes met de partjes citroen.