Skip to main content
Cocido met smokey chorizo, kip, olijven en panko

Cocido met smokey chorizo, kip, olijven en panko

stoofpot op z'n Spaans met kerstomaten, peterselie en kikkererwten

Cocido is een hartige, traditionele Spaanse stoofpot van langzaam gegaard vlees, groenten en kikkererwten. De naam is afgeleid van het Spaanse werkwoord "cocer", wat "koken" betekent.

Labels:
Légumes ++
Riche en protéines
-30 % de glucides
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes

60 gram

Chorizoblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

125 gram

Rode kerstomaten

50 gram

Spinazie

15 gram

Groene olijven

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

BBQ-rub

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3277 kJ
Energie (kcal)783 kcal
Vetten47.7 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten38.6 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels13.3 g
Eiwitten44.7 g
Zout3.3 g
Potassium910.5 mg
Calcium85.8 mg
Iron2.1 mg
Hapjespan of grote koekenpan
Zeef
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui, kip en chorizo 6 minuten.
  • Voeg de knoflook en BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 1 minuut.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten.
Bouillon bereiden
2
  • Bereid de bouillon. Giet de kikkererwten af, spoel onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Halveer de kerstomaten. Voeg toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus af met rodewijnazijn. Voeg de kikkererwten, bouillon en de helft van de panko toe.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan en laat slinken. Breng het geheel aan de kook. Verlaag het vuur en laat nog 10 minuten sudderen.
Panko roosteren
3
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Rooster de overige panko goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Halveer de puntpaprika in de lengte.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelmatig vuur. Bak de puntpaprika, afgedekt, 8 - 10 minuten. Draai halverwege om.
  • Snijd de peterselie en de groene olijven grof. Hak de amandelen grof.
Serveren
4
  • Roer de olijven en de helft van de peterselie door de cocido. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puntpaprika over de borden en vul met de cocido.
  • Garneer met de panko, de amandelen en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders