Skip to main content
Biefstukreepjes in zoete sojamarinade met rijst en spitskool

Biefstukreepjes in zoete sojamarinade met rijst en spitskool

en voor ouders: pikante champignons en lente-ui

4.2
(374)

Het groene gedeelte van de lente-ui is milder van smaak dan het witte gedeelte. Dit maakt het witte gedeelte beter geschikt om mee te koken en het groene gedeelte beter om mee te garneren.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Eiwitrijk
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

⅓ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Biefstukreepjes

125 gram

Champignons

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2849 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten22.5 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels6.4 g
Eiwitten35.8 g
Zout1.7 g
Potassium531.7 mg
Calcium20.8 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Vlees marineren
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Meng in een kom de olijfolie, suiker, sojasaus en de helft van de knoflook.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de kom en meng goed. Zet opzij en laat marineren.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Champignons bakken
3
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignons, de rode peper en het witte gedeelte van de lente-ui 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de spitskool en de overige knoflook toe en bak, afgedekt, 5 - 8 minuten.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de zoete Aziatische saus toe en roer goed door.
Serveren
4
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Voeg de biefstukreepjes met marinade toe aan de pan. Bak de biefstukreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden. Verdeel de spitskool en de biefstukreepjes eroverheen.
  • Voor de ouders: verdeel de pikante champignons erover en garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders