Skip to main content
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten
Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Parelcouscoussalade met knapperige pecannoten

Warme salade van parelcouscous met gele biet, cranberry’s en rozijnen

Deze salade krijgt een friszoete smaak door de combinatie van cranberry’s en rozijnen. De Hollandse gele biet is een goede bron van vezels, eiwitten en ijzer. Je kunt deze gele groente een dag of vier in de koelkast bewaren. Wist je dat er naast rode en gele bieten, ook witte bietjes met rode cirkels bestaan?

Allergenen:
Gluten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Gele biet

¼

Citroen

¾ tl

Gemalen kaneel

85 gram

Parelcouscous

1 takje(s)

Verse bladpeterselie

20 gram

Cranberry-rozijnmix

15 gram

Pecannoten

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2635.9 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten88 g
Vezels9 g
Eiwitten16 g

Benodigdheden

Mes
Dunschiller
Kom
Bord

Instructies

Schil de gele biet en snijd in blokjes
1

Bereid de bouillon. Schil de gele biet en snijd in blokjes van maximaal een ½ cm. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Schenk 3 el water per persoon in de pan met de gele biet
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de gele biet en een ½ tl citroenrasp per persoon 1 minuut op middelhoog vuur. Bestrooi met kaneel, peper en zout en bak 30 seconden. Schenk 3 el water per persoon in de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes garen. Voeg extra water toe als de pan te droog wordt.

Meng ondertussen de parelcouscous met de bouillon in een pan
3

Meng ondertussen de parelcouscous met de bouillon in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 minuten op laag vuur. Roer tussendoor een keer goed over de bodem.

4

Snijd ondertussen de bladpeterselie en de cranberry-rozijnenmix grof. Hak de pecannoten grof en scheur de mesclun klein.

5

Haal de pan met gele biet van het vuur. Voeg de parelcouscous, cranberry-rozijnenmix en het grootste deel van de bladpeterselie toe. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg als laatste de mesclun toe.

Garneer met de pecannoten en achtergehouden bladpeterselie
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten en achtergehouden bladpeterselie.

Tip! Houd de gele biet tijdens het bakken in de gaten. Voeg als de pan te droog wordt extra eetlepels water toe. Na 15 minuten is de gele biet nog knapperig. Wil je de biet liever iets zachter? Laat deze dan nog 5 minuten langer op het vuur.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Warme krieltjessalade met zongedroogde tomaten, hazelnoten en grana padano

Een goedgevulde maaltijdsalade met frisse citroen
Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Warmgerookte zalm met pastinaak en citroen

Met gigli, een pastasoort die oorspronkelijk uit Florence komt
Gigli met warmgerookte zalm, verse dille en citroen

Gigli met warmgerookte zalm, verse dille en citroen

Un vrai régal !
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Orzo-risotto met kabeljauw

Orzo-risotto met kabeljauw

Met spekjes, citroen en tijm
Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Orzo-risotto met kabeljauw, spekjes, citroen en tijm

Avec des lardons, du citron et du thym
Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Gevulde portobello met geitenkaas en gekarameliseerde rode ui

Met lauwwarme salade van krieltjes, peultjes en linzen
Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Avec des haricots rouges, des olives et du citron
Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei

Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei

Met veldsla en hazelnoten
Kabeljauwfilet met Italiaanse broodsalade

Kabeljauwfilet met Italiaanse broodsalade

Met tomaat, citroen en basilicum
Gevulde pita met geroosterde aubergine

Gevulde pita met geroosterde aubergine

Met gekookt ei, salade en tahinsaus
Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Aubergine met yoghurt-tahinsaus

Met tomaat, feta en spiegelei
Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Gebakken zeebaars met citroenroomsaus

Met aardpeer en krieltjes
Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Fettuccine met gekleurde tomaten en feta

Met verse kruiden, olijven en kappertjes
Krokante witvis met pesto-gnocchi

Krokante witvis met pesto-gnocchi

Met havermout, courgette en citroen
Gebakken kabeljauw met ratatouille

Gebakken kabeljauw met ratatouille

Met gremolata en olijvenbrood
Citroen-tijmkipfilet uit de oven

Citroen-tijmkipfilet uit de oven

Met gebakken krieltjes en snijbonen
Kip piccata met groene asperges en linguine

Kip piccata met groene asperges en linguine

Een Italiaans gerecht met kappertjes, citroen en peterselie
Zomerse gnocchi met merguezworst

Zomerse gnocchi met merguezworst

Met citroen-ricottasaus, courgette en mini-romatomaten
Pastasalade met avocado en ricotta

Pastasalade met avocado en ricotta

Met citroen en verse kruiden

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes