Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas

Rösti komt oorspronkelijk uit Zwitserland en wordt gemaakt van aardappelen. Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de aardappelen alvast voor je geraspt. Bekijk aan de andere kant van deze kaart de tip om nog sneller de maaltijd te bereiden.

Labels:
Chicken
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

1

Knoflookteen

½

Prei

1

Tomaat

200 gram

Aardappelen

1

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Kippendijfilet

37.5 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten43 g
Zout0 g

Benodigdheden

Braadpan
Deksel
Kom
Pan
Film plastique
Bord

Instructies

Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat klein
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in fijne ringen en de tomaat klein.

2

Verhit de roomboter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de prei, geraspte aardappel, tomaat en 2 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 7 minuten. Voeg halverwege de mosterd toe.

3

Vet ondertussen de ovenschaal in met wat olie of roomboter. Kluts in een kom het ei met peper en zout naar smaak.

4

Schep de aardappel en groenten over in de ovenschaal en verdeel daar het ei overheen. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven.

Sla de kipfilet plat met de onderkant van een pan
5

Snijd ondertussen de kipfilet zo plat mogelijk, zodat je ze kunt vouwen of oprollen. Leg de stukken op vershoudfolie en bedek ze hier ook mee. Sla de kipfilet plat met de onderkant van een pan. Verwijder het folie, beleg een helft van de kipfilet met de kaasblokjes en bestrooi met peper en zout. Vouw of rol de kipfilet dicht en zet vast met 1 à 2 satéprikkers.

Bak de kipfilet
6

Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de kipfilet 1 minuut aan elke kant op hoog vuur. Zet het vuur daarna iets lager en bak de kipfilet, afgedekt, 8 – 10 minuten of tot deze gaar is. Keer de kipfilet regelmatig om.

Verdeel de rösti-ovenschotel over de borden
7

Verdeel de rösti-ovenschotel over de borden en serveer met de zelfgemaakte kipcordonbleu.

Tip! Heb je weinig tijd? Laat de bereiding in de oven dan achterwege. Bak de groenten samen met het ei, afgedekt, 10 minuten extra in de hapjespan en serveer deze bij de kipcordonblue.