Skip to main content
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise

Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Senf
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Hokkaido pompoen

150 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

25 gram

Mayonaise

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Tomatentapenade

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)679 kcal
Energie (kJ)2841 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers12 g
Vezels2.5 g
Eiwitten26 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 210°C. Coupez la courge en quartiers. Épépinez-la, retirez-en la partie filandreuse, puis détaillez-la en dés de 2 cm. Lavez les grenailles, coupez-les en 2, voire en 4 pour les plus grosses. Coupez la carotte en petits dés.

Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Geen haast? Zet hem dan 5 minuten in de voorverwarmde oven - daar wordt hij zachter van.

Remplir la plaque de cuisson
2

Dans le bol, mélangez les grenailles et les dés de courge et de carotte avec, par personne : 1/2 cs d’huile d’olive, 1 cc d’épices du Moyen-Orient, du sel et du poivre. Disposez-les ensuite sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Placez la ou les gousse(s) d’ail entre les légumes et les grenailles.

Rôtir
3

Enfournez la plaque de cuisson avec les légumes et les grenailles 25 à 30 minutes, ou jusqu’à ce qu’ils soient cuits. Pendant ce temps, émincez l'oignon rouge en quartiers. Sortez la plaque de cuisson du four au bout de 15 minutes pour en retirer la ou les gousse(s) d’ail. Ajoutez-y l’oignon rouge, mélangez bien le tout. Remettez la plaque de cuisson dans le four et poursuivez la cuisson encore 15 minutes.

Préparer la mayonnaise à l'ail
4

Épluchez l'ail délicatement. Écrasez-le ou émincez-le, puis mélangez-le avec la mayonnaise dans le bol. Ajoutez, par personne : 1/2 cc d’épices du Moyen-Orient et 1/2 cs d'huile d’olive vierge extra. Salez et poivrez à votre goût.

Cuire le filet de cabillaud
5

Lorsque les légumes sont presque prêts, faites chauffer 1/2 cs d'huile d’olive dans la poêle à feu vif. Épongez le cabillaud avec de l'essuie-tout, puis salez et poivrez. Faites cuire le filet de cabillaud 1 à 2 minutes d'un côté. Baissez le feu, retournez le cabillaud et faites-le cuire encore 1 à 2 minutes. Entre temps, badigeonnez la partie supérieure du cabillaud de tapenade de tomate.

Servir
6

Servez les légumes rôtis et les grenailles sur les assiettes. Disposez un filet de cabillaud sur chaque assiette. Accompagnez de la mayonnaise à l'ail.

Tip: Wist je dat de kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen?

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes