Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
1.25 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Gedroogde laos
200 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Limoen
120 gram
Kipfiletstukjes
62.5 gram
Kastanjechampignons
62.5 gram
Babymais
½ stuk(s)
Paksoi
7.5 ml
Vissaus
(Bevat: Vis)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
¼ el
Zonnebloemolie
½ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil en rasp de gember of snijd fijn. Verwijderen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper in ringetjes.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, de ui, de gember, de gedroogde laos en de helft van de rode peper 1 - 2 minuten in de soeppan. Voeg de kokosmelk en per persoon: 1/2 bouillonblokje en 50 ml water per persoon toe aan de pan. Rasp de schil van de limoen met fijne rasp boven de pan en snijd de limoen in partjes.
Breng de soep aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag. Voeg de kipfiletstukjes toe aan de soep en kook 5 minuten mee.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Snijd de paksoi in repen. Snijd de babymais in drie gelijke stukken.
Voeg de kastanjechampignons, de paksoi, de babymais en vissaus toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de soep nog 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de koriander grof.
Serveer de soep in grote kommen. Garneer de soep met de koriander, de overige rode peper en 1 limoenpartje per persoon.