Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
½ pièce(s)
Gousse d'ail
1.25 cm
Gingembre frais
¼ pièce(s)
Piment rouge
½ sachet(s)
Galanga
200 ml
Lait de coco
½ pièce(s)
Citron vert
120 g
Dés de filet de poulet
62.5 g
Champignons blonds
62.5 g
Mini-épis de maïs
½ pièce(s)
Pak-choï
7.5 ml
Sauce de poisson
(Contient: Poisson)
5 g
Coriandre fraîche
(Peut contenir: Céleri)
¼ cs
Huile de tournesol
½ pièce(s)
Cube de bouillon de volaille à faible teneur en sel
à votre goût
Poivre et sel
Bereid de bouillon (per persoon 125 ml water + 1/4 kippenbouillonblokje) in een grote pan. Voeg de kokosmelk toe. Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen en voeg toe aan de pan. deze haal je er aan het eind weer uit. Breng het geheel aan de kook.
Snijd de kipfilet in stukjes van ca. 2 cm. Meng in een kom de kipfilet met de vissaus en de laos. Schep goed om en zet apart. Snipper ondertussen de ui en snijd de gember fijn. Snijd de rode peper in dunne ringen.
Voeg de kipfilet (zonder de vissaus), de ui, de gember en rode peper (naar smaak) toe aan de soep. Laat het geheel 15 min doorkoken. Indien de soep te dik wordt kun je een extra scheutje water toevoegen. Scheur ondertussen de oesterzwammen in repen, snijd de babymais door de helft en voeg beiden ook toe.
Snijd de koriander grof. Verwijder de stukken citroengras uit de soep, deze kun je niet eten. Serveer de soep in grote kommen en garneer wat rode peper en met de koriander.
Verwijder de stukken citroengras uit de soep, deze kun je niet eten. Serveer de soep in grote kommen en garneer met de koriander en rode peper naar smaak. Serveer met de partjes limoen.
Verwijder de stukken citroengras uit de soep. Serveer de soep in grote kommen en garneer met de koriander, partjes limoen en rode peper naar smaak.