Teriyaki-gehaktballetjes met rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

met geroerbakte groenten en pinda's

Teriyaki-saus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.68 stuk(s)

Lente-ui

150 gram

Jasmijnrijst

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

200 gram

Oosterse wokmix

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)904 kcal
Energie (kJ)3782 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers22 g
Vezels6.2 g
Eiwitten42 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. 
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Roerbakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de oosterse groentemix toe en roerbak 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de helft van de sesamolie en de helft van de sojasaus toe aan de groenten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Halveer de gehaktballetjes en bak ze in 3 – 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg 1/2 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is.
  • Blus af met de teriyakisaus, de overige sojasaus, de overige sesamolie en 2 el water per persoon. Verwarm het geheel nog 2 minuten.

Tip: Let jij op je zout inname? Laat de sojasaus in deze stap dan achterwege en gebruik alleen de teriyakisaus, sesamolie en water.

Serveren
4
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de rijst over diepe borden en schep de teriyaki-gehaktballetjes erop.
  • Serveer met de geroerbakte groenten.
  • Garneer met de pinda's en het groene gedeelte van de bosui.