Skip to main content
Tacoschelpen met bonen en mais
Tacoschelpen met bonen en mais

Tacoschelpen met bonen en mais

met cheddar en een frisse salade

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en ontleent zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt zeker voor een (smaak)explosie!

Labels:
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 pak(ken)

Zwarte bonen

70 gram

Maïs in blik

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

30 gram

Veldsla

25 gram

Biologische zure room

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

3 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3104 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers20 g
Vezels17.4 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 200°C. Émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’oignon rouge. Coupez la tomate en petits dés. Égouttez les haricots et le maïs, puis réservez-les séparément.

Cuire les condiments
2

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen dans le wok ou la sauteuse. Ajoutez-y le cumin, l’ail, l’oignon rouge et la moitié des épices du Moyen-Orient, puis faites cuire le tout 2 à 3 minutes.

Préparer la salade
3

Dans le bol, mélangez la mâche et, par personne : 2 cs de maïs, 1 cc de crème aigre, 1 cs de vinaigre de vin blanc et 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra. Salez et poivrez.

Mélanger
4

Mettez les haricots et le reste du maïs dans le wok ou la sauteuse et faites-les cuire 3 minutes. Ajoutez les cubes de tomate et les dés de tomate, puis portez à ébullition. Baissez ensuite le feu et laissez mijoter doucement 10 minutes à couvert. Salez et poivrez.

Tip: Dit gerecht is super vezelrijk! Het bevat 2/3 van de aanbeveling voor een hele dag. En dat in één gerecht. De helft hiervan komt uit de zwarte bonen. Je bent dus lekker lang verzadigd, helpt je darmflora gezond te blijven en je immuunsysteem sterk.

Enfourner les tacos
5

Pendant ce temps, disposez les coquilles de tacos sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Saupoudrez-les du reste du mélange d’épices du Moyen-Orient et réchauffez-les 5 minutes au four.

Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de overige Midden-Oosterse kruiden, het bonenmengsel, de overige zure room en cheddar erover en bak 5 minuten in de oven. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!

Servir
6

À table, présentez le tout dans des bols, pour que chacun puisse garnir les tacos à sa guise. Garnissez de cheddar.

Tip: Zorg dat de bonenvulling nog goed warm is als je het serveert zodat de cheddar smelt.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla