Bloemkool is meer dan alleen koolhydraatarm - het zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten, waardoor het een voedingsrijke keuze is die de spijsvertering en het immuunsysteem ondersteunt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Steak
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Sjalot
40 gram
Uienchutney
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
100 gram
Bloemkoolroosjes
65 gram
Rode kerstomaten
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Mayonaise met truffelaroma
(Bevat: Mosterd, Ei)
1 el
Olijfolie
1.5 el
[Plantaardige] boter
50 ml
Zoutarme runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng in een ruime pot met deksel water met een snuif zout aan de kook voor de groenten. Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Snijd de puntpaprika in repen.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.
Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Kook de bloemkoolroosjes 2 - 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng de bloemkoolroosjes, puntpaprika en kerstomaten in een ovenschaal met de olijfolie, tijm, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten met de frieten mee in de oven.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 - 3 minuten. Voeg de uienchutney en het water voor de saus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, breng aan de kook en laat de saus 6 - 8 minuten zachtjes reduceren.
Verhit de overige boter in een pan op hoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan. Bak de gemarineerde steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.
Verdeel de frieten met de mayonaise met truffelaroma over de borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes en leg naast de frieten. Schenk de sjalottensaus over de steak. Serveer met de ovengroenten.