Nieuw ingrediënt in je box! Deze MSC tonijnsteak is een uitstekende bron van eiwitten en omega-3-vetzuren. Een voedzaam en duurzaam gevangen stukje vis dus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
5 gram
Verse dille & bieslook
¼ stuk(s)
Citroen
20 gram
Slamix met erwtenscheuten
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode kerstomaten
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Tarwe)
25 gram
Citroenmayo met zwarte peper
(Bevat: Ei, Mosterd, Soja)
100 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Zalmfilet
(Bevat: Vis)
1 el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Grove mosterd
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Sortez le steak de thon du réfrigérateur pour le porter à température ambiante (voir conseil). Pour les haricots verts, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole. Ajoutez-y 1 pincée de sel. Faites cuire les haricots verts 6 à 8 minutes, ou jusqu'à ce qu'ils soient cuits. Égouttez-les et passez-les sous l'eau froide. Pendant ce temps, lavez les grenailles et coupez-les en deux.
Conseil : Pour un résultat encore meilleur, sortez le steak de thon du réfrigérateur 1/2 heure à 1 heure avant de commencer à cuisiner. Retirez-en l'emballage et épongez-le avec de l'essuie-tout.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de tonijnsteak al een halfuur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep de tonijn droog met keukenpapier.
Coupez les tomates cerises en deux. Dans le saladier, mélangez-les avec de l'huile d'olive vierge extra, du sel et du poivre à votre goût. Réservez. Dans le petit bol, mélangez la moitié des herbes fraîches, l'huile d'olive vierge extra, la moutarde et le miel (voir tableau des ingrédients). Ajoutez le jus de 1 quartier de citron par personne puis salez et poivrez à votre goût.
Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malsheid als deze rosé is vanbinnen. Bak de tonijn eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tonijnsteak het liefst eet.