Bij de volkoren spaghetti maak je zelf een verse pastasaus van tomaat. De geurige salami geeft deze pasta een intense smaak. De gele paprika zorgt niet enkel voor kleur maar ook voor een zoete toets. Afwerken doe je met verse peterselie.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
1 pièce(s)
Gousse d'ail
3 pièce(s)
Tomate
½ pièce(s)
Poivron jaune
70 g
Dés de salami
90 g
Spaghetti complets al bronzo
(Contient: Gluten)
2 brin(s)
Persil plat frais
(Peut contenir: Céleri)
½ cs
Vinaigre balsamique noir
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika klein.
Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie en bak de salami 7 minuten op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook en ui toe en bak mee. Voeg daarna de tomaat, paprika, zwarte balsamicoazijn en 10 ml water per persoon toe. Kook 5 minuten afgedekt op laag vuur en daarna nog eens 5 minuten zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de spaghetti toe aan het salamimengsel. Verhit nog 1 minuut.
Snijd de peterselie grof. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de peterselie. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie.