Skip to main content
Spaghetti met verse tomatensaus, salamiblokjes en peterselie

Spaghetti met verse tomatensaus, salamiblokjes en peterselie

Kleurrijk dankzij de gele paprika

3.4
(1,3 k)

Bij de volkoren spaghetti maak je zelf een verse pastasaus van tomaat. De geurige salami geeft deze pasta een intense smaak. De gele paprika zorgt niet enkel voor kleur maar ook voor een zoete toets. Afwerken doe je met verse peterselie.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

3 pièce(s)

Tomate

½ pièce(s)

Poivron jaune

70 g

Dés de salami

90 g

Spaghetti complets al bronzo

(Contient: Gluten)

2 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Vinaigre balsamique noir

à votre convenance

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2757 kJ
Calories659 kcal
Graisses29 g
Graisses saturées10 g
Glucides67 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines24 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de paprika klein.
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de paprika klein.

Voeg de zwarte balsamicoazijn toe.
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel zonder olie en bak de salami 7 minuten op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de knoflook en ui toe en bak mee. Voeg daarna de tomaat, paprika, zwarte balsamicoazijn en 10 ml water per persoon toe. Kook 5 minuten afgedekt op laag vuur en daarna nog eens 5 minuten zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de spaghetti toe aan de saus.
3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en voeg de spaghetti toe aan het salamimengsel. Verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
4

Snijd de peterselie grof. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de peterselie. Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes