Spaghetti al limone in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti al limone in roomsaus

Spaghetti al limone in roomsaus

met spruiten, courgette en kaaskruimels

Je geeft deze citroenpasta extra crunch met kaaskruimels! Deze bereid je zelf door panko en citroentijm te bakken in boter en vervolgens kaas toe te voegen.

Labels:
Familie
•Veggie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

100 gram

Spruiten

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum en citroentijm

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

25 gram

Aglio e olio

Zelf toevoegen

25 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3980 kJ
Energie (kcal)951 kcal
Vetten47.2 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten94.9 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels11.3 g
Eiwitten28 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

•Rasp
•Grote pan
•Koekenpan
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook met een snuif zout in een grote pot voor de pasta. Pluk de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn. Snijd het basilicum fijn. Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 6 partjes. Snipper de ui. Halveer de spruiten. Bereid de bouillon.

Kaaskruimels maken
2

Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg al roerend de panko en de gehakte citroentijm toe en bak 3 - 5 minuten, of tot de kruimels goudbruin zijn (zie Tip). Schep vervolgens de kruimels in een kleine kom, laat afkoelen en meng met de geraspte oude kaas.

Tip: Blijf bij de kruimels en schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden!

Pasta koken
3

Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen. Halveer de courgette in de lengte, snijd beide helften nogmaals in de lengte in de helft en snijd de repen in kwartjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de ui en spruiten 6 - 8 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 3 - 5 minuten. Blus af met de aglio e olio, de culinaire room en de groentebouillon. Laat 4 - 6 minuten reduceren op middelhoog vuur, of tot de saus wat indikt (zie Tip).

Tip: Heb je tijd? Laat de saus dan iets langer reduceren zodat deze indikt.

Pasta mengen
5

Voeg 1 tl citroenrasp per persoon en de Grana Padanovlokken toe aan de saus (zie Tip). Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de saus. Schep de pasta erdoorheen en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Citroenrasp heeft een sterke smaak, voeg naar smaak meer of minder toe.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Heb je nog citroenrasp over? Meng deze naar smaak door de kaas-pankokruimels. Bestrooi de pasta met de kaaskruimels en serveer met de overige citroenpartjes. Garneer met het basilicum.