Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Bloemkool
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Rode ui
75 gram
Zoete aardappel
5 gram
Verse munt en tijm
45 gram
Bulgur
⅕ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
5 gram
Pompoenpitten
65 gram
Rode kerstomaten
15 gram
Sultana rozijnen
30 gram
Mesclun
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
150 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ tl
Mosterd
Verwarm de oven op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Meng de groenten met de tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een kleine pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer de bulgur los daarna los met een vork.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse munt fijn. Meng de cherrytomaten en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de feta en houd apart.
Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
Tip: Wist je dat deze salade meer dan 350 gram groente bevat? Een van de groenten is bloemkool - een bron van calcium, kalium en vitamine C.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta en pompoenpitten.
Tip: Deze maaltijd bevat per portie meer dan 50% van de ADH vezels. Dat is voornamelijk te danken aan de bulgur en de groenten. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel.