Noedelsalade met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

Noedelsalade met varkenshaaspuntjes

met rode peper en gebakken romaine sla

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaaspuntjes

½ el

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 tl

Garam masala

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Limoen

½ bakje(s)

Romaine sla

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2529 kJ
Energie (kcal)605 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers18 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Rasp
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

.
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie en per persoon 1/2 el sojasaus en 1 tl garam masala (zie TIP). Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

.
2

Schil ondertussen de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn.

.
3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine-sla erbij en roerbak tot deze begint te slinken. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten. Je bakt de marinade mee, waardoor je geen extra olie nodig hebt. Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml heet water per persoon en kook 1 minuut in.

.
5

Schep de noedels door de pan met romaine-sla, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.