topBanner
Quinoasalade met avocado en alfalfa

Quinoasalade met avocado en alfalfa

met sesam-sojadressing en koriander

Lees meer

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan verpak je ze samen in een papieren zak.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SesamzaadGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Quinoa

3 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Wortel

⅔ stuk(s)

Avocado

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Biologische limoen

20 gram

Pompoenpitten

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

40 gram

Alfalfa

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2274 kJ
Energie (kcal)543 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout0.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de quinoa. Kook de quinoa 12 - 15 minuten afgedekt in de pan met kokend water. Giet goed af en doe de quinoa vervolgens terug in de pan. Laat ongedekt afkoelen en roer regelmatig door.

2

Snijd de bosui in dunne ringen en houd het groene en witte deel apart. Snijd met een dunschiller linten van de wortel (je kunt voor het middelste deel van de wortel een mes gebruiken). Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Snijd de koriander fijn. Verbrokkel de feta. Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur. Rooster hierin de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een saladekom de sesamolie met de sojasaus. Voeg naar smaak 2 - 3 tl limoensap per persoon toe. Voeg de quinoa, wortel, koriander, limoenrasp, de alfalfa en het witte gedeelte van de bosui toe aan de saladekom. Voeg vervolgens ⅔ van de feta en de avocado toe. Breng op smaak met peper en zout en meng voorzichtig.

4

Verdeel de salade over diepe borden. Garneer met de overige avocadoblokjes en feta. Bestrooi met de pompoenpitten en met het groene gedeelte van de bosui. Voeg naar smaak citroensap, peper en zout toe.