Couscous met halloumi en gebakken rode paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Couscous met halloumi en gebakken rode paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt

Halloumi is een kaassoort die je vanwege zijn stevige structuur goed kunt verhitten. In dit vegetarische couscousgerecht ga je de kaas grillen, waardoor hij een lekker krokant korstje krijgt. Door de paprika te bakken wordt hij lekker zoet. De koriander en limoen vormen een frisse tegenhanger.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rode paprika

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Mosterd, Soja)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

10 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

60 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3414 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Hak de amandelen grof, pers of snijd de knoflook fijn en hak de koriander fijn. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 – 2 cm. Snijd de paprika in reepjes.

Couscous wellen
2

Meng in een saladekom de couscous en de rozijnen met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Paprika bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de paprikareepjes 7 – 9 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Halloumi bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de limoenrasp en de knoflook 30 seconden. Voeg de blokjes halloumi toe, bak in 3 – 4 minuten rondom krokant en haal daarna uit de pan. Bak de gewelde couscous 1 – 2 minuten in dezelfde pan in de limoen-knoflook olie.

Couscous mengen
5

Meng de koriander door de couscous en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden en schep de reepjes paprika ernaast. Besprenkel de couscous met het limoensap en garneer met de halloumi en de amandelen. Serveer de yoghurt apart, zodat iedereen dit naar eigen smaak kan toevoegen..