Plaattaart met pompoen en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met rucola en rozijnen

De kastanjes vallen nog niet uit de bomen, maar het is toch echt alweer tijd voor een herfstrecept. In deze plaattaart combineer je het zoete van de pompoen en de rozijnen met het hartige van de geitenkaas. Door deze smaakcombinatie valt hij bij jong en oud in de smaak. Laat je ons weten of de plaattaart bij jullie in de smaak viel?

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

2.5 gram

Verse salie

150 gram

Pompoenblokjes

1 tl

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Bladerdeeg

(Bevat Gluten Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Rozijnen-pittenmix

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ el

Honing

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3774 kJ
Energie (kcal)902 kcal
Vetten63 g
waarvan verzadigd28.2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels4 g
Eiwitten18 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat
Bakpapier
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui. Snijd de blaadjes salie in repen.

Mengen
2

Meng de ui, de salie, de pompoenblokjes, de gedroogde tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een kom.

Plaattaart bereiden
3

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Vouw 1 cm van de randen om, zodat er een opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel het pompoenmengsel over het bladerdeeg.

Bakken
4

Bak de plaattaart 20 – 25 minuten in de oven. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Verdeel de geitenkaas en 1/2 el honing per persoon na 15 minuten over de plaattaart.

Salade maken
5

Meng ondertussen in een saladekom de rucola met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Garneer de plaattaart met de rozijnenpittenmix en snijd de plaattaart in stukken. Verdeel over de borden en serveer met de rucola.