Platbroodpizza met gegrilde courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met gegrilde courgette

Platbroodpizza met gegrilde courgette

Met kastanjechampignons en twee soorten kaas

Vandaag maak je een culinaire reis met deze supersnelle pizza met platbrood als bodem. Platbrood eet je in het Midden-Oosten bij allerlei gerechten, maar doordat het platbrood al gaar is, is het ook een perfecte bodem voor de Italiaanse klassieker: pizza! De saus maak je in een handomdraai op basis van tomatenpassata: een tomatensaus van verse, rijpe tomaten die heel fijn gezeefd zijn.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Passata

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

1 tl

Gedroogde rozemarijn

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3552 kJ
Energie (kcal)849 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Grillpan
Steelpan
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de kastanjechampignons in dunne plakken.

Courgette bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koeken- of grillpan en bak of gril de courgetteplakken in 2 minuten per kant op hoog vuur goudbruin.

Saus maken
3

Verhit de overige olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata en de zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Pizza's beleggen
4

Smeer 2 platbroden in met de saus en verdeel de courgette en de kastanjechampignons erover. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de pizza's met de rozemarijn, de geraspte belegen kaas, de geraspte oude kaas en de walnoten. Bak de platbroodpizza’s op een bakplaat met bakpapier ongeveer 7 – 9 minuten in de oven, of tot ze mooi bruin kleuren.

Overige pizza's beleggen
5

Beleg ondertussen de eventuele overige platbroden. Herhaal vervolgens ook de overige handelingen.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.