Met dit recept tover je 415 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
2.5 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Flespompoen
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
½ zakje(s)
Garam masala
½ zakje(s)
Gele currykruiden
100 ml
Kokosmelk
50 gram
Rode splitlinzen
1 stuk(s)
Paarse wortel
½ stuk(s)
Limoen
¼ zakje(s)
Woksaus met gember
(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja)
1 stuk(s)
Volkoren platbrood
(Bevat: Gluten)
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
¾ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Schil de gember en rasp fijn. Schil de pompoen en snijd in blokjes van 1 1/2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit een hapjespan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in de hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook, gember, garam masala en gele currykruiden toe. Roer goed en bak 1 minuut mee.
Voeg het bouillonblokje, 4/5 van de kokosmelk en per persoon 150 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de rode splitlinzen toe en breng op smaak met peper en zout. Kook de dahl, afgedekt, 16 - 18 minuten op middelhoog vuur, of tot de linzen zacht zijn. Snijd ondertussen het loof van de paarse wortel maar laat een klein stukje groen zitten. Snijd de paarse wortel in de lengte in kwarten.
Verdeel de wortel en de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de wortel en pompoenblokjes 10 minuten in de oven. Rasp ondertussen de limoen (zie Tip) en snijd de limoen in 4 partjes. Meng de limoenrasp, de woksaus met gember en per persoon het sap van 1/2 limoenpartje in een kleine kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra limoensap.
Haal de bakplaat uit de oven. Meng de pompoenblokjes door de dahl, maar laat de wortelen op de bakplaat liggen. Giet voorzichtig de gember-limoendressing over de wortelen en roer om. Plaats de bakplaat met wortelen samen met de volkoren platbroden terug in de oven en rooster nog 5 minuten.
Hak de koriander fijn. Snijd de platbroden in 4 parten. Verdeel de dahl over de kommen. Serveer de wortelen er op. Schenk de overige kokosmelk over de wortelen. Garneer met de pompoenpitten en koriander. Serveer met 4 parten platbrood per persoon.