Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel. In dit recept voegen we pesto toe voor een nieuwe draai aan de originele mac & cheese.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
25 gram
Groenepestokaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
90 gram
Conchiglie
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)
75 ml
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pesto genovese
(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)
25 gram
Geraspte gruyère DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Vers basilicum
75 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Bloem
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: De mac & cheese gaat in stap 3 in de oven om een krokant laagje te creëren. Wil je energie besparen en gebruik je je oven liever niet? Voeg dan in stap 2 alle gruyère toe aan de kaassaus en geniet zo van een extra romige mac & cheese!
Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten indikken zodat het vocht verdampt.
Tip 1: Vind je de saus te dik? Voeg dan wat kookvocht toe.
Tip 2: Bereid je de mac & cheese in een pan in plaats van in de oven? Laat de mac & cheese dan afgedekt staan terwijl je de tomatensalade maakt.
Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.