Kikkererwten ken je misschien van hummus en falafel, maar heb je ze ook al eens geroosterd uit de oven gegeten? Zo worden ze heerlijk krokant en komt hun smaak nog beter tot zijn recht. Vandaag combineer je ze met parelcouscous, geroosterde groenten en feta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ pak(ken)
Kikkererwten
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Pruimtomaat
2 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten: Selderij)
½ tl
Paprikapoeder
85 gram
Parelcouscous
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
40 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
225 ml
Groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.
Verdeel de courgette, de pruimtomaat en de helft van de takjes tijm over één kant van een bakplaat met bakpapier. Meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bestrooi de kikkererwten met het paprikapoeder en meng met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of totdat de kikkererwten krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe, roer door en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur. Voeg een scheutje extra water toe als de parelcouscous te snel droog wordt.
Verkruimel de feta. Voeg de helft van de feta, de geroosterde courgette en tomaat en 2 tl citroensap per persoon toe aan de parelcouscous en meng goed.
Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.