Geniet van allerlei Mediterraanse smaken met dit goedgevulde broodje kipgyros. De tzatziki is al kant-en-klaar, dus minder werk voor jou!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Turks broodje
200 gram
Kipshoarma
150 gram
Yoghurt op z'n Grieks
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Pruimtomaat
1 stuk(s)
Rode ui
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse bladpeterselie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Rodewijnazijn
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in halve ringen en verkruimel de feta. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de peterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipshoarma met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).
Tip: De andere helft van de ui gebruik je rauw in de volgende stap. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipshoarma
Meng ondertussen in een kleine kom de overige rode ui met de rodewijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Meng in een andere kleine kom de yoghurt met de knoflook en peterselie en breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven.
Verdeel de broodjes over de borden en snijd ze open. Beleg de broodjes met de kipshoarma. Garneer met de knoflooksaus, feta, tomaat, rode ui en salademix.