Orzo met kippendij, dille en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met kippendij, dille en feta

Orzo met kippendij, dille en feta

met een salade

Allergenen:
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Kippendij met bot

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

0.48 tl

Piri-pirikruiden

85 gram

Orzo

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)268 kcal
Energie (kJ)1119 kJ
Vetten19.1 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten15.2 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels3.3 g
Eiwitten7.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Kip bakken
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Bestrooi de kippendij met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en leg de kippendij met het vel naar beneden in de pan. Bak 5 - 6 minuten op het vel, draai om en bak nog 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie (de kip hoeft nog niet gaar te zijn).

Komkommer marineren
2

Meng terwijl de kip bakt de helft van de sjalot in een kleine kom met 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de overige citroen in parten. Snijd de komkommer in blokjes en snijd de dille fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el citroensap, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, 1 tl honing en peper en zout naar smaak. Meng de komkommer door de dressing.

Orzo garen
3

Voeg de knoflook, de overige sjalot en de piri-piri kruiden (zie TIP) toe aan de hapjespan waarin je de kip bakte en fruit 2 minuten. Voeg de orzo toe aan de hapjespan en schep goed om. Voeg de bouillon toe en laat de orzo met de deksel op de pan 4 - 5 minuten garen.

Tip: De piri-piri kruiden zijn vrij pittig. Houd je niet van pittig eten? Voeg dan maar een heel klein beetje toe.

Kip toevoegen
4

Leg de kippendij op de orzo en laat met de deksel op de pan nog 6 - 7 minuten garen.

Salade maken
5

Haal 1/3 van de komkommer uit de saladekom en bewaar apart. Meng de slamix en de helft van de dille door de komkommer in de saladekom en garneer met de ingelegde sjalot en de walnootstukjes.

Serveren
6

Verkruimel de feta. Garneer de kip en orzo met de feta, de achtergehouden komkommer en de overige dille. Serveer met de partjes citroen en de salade.