Je brengt dit gerecht op smaak met curry, rode peper en gember. Dat die laatste supergezond is, wist je misschien al. In gember zitten heel wat antioxidanten die goed voor je zijn en je van kwaaltjes afhelpen. Voeg enkele schijfjes verse gember toe aan heet water en je krijgt een echt powerdrankje! In deze roerbak is de gember erg lekker bij de wittekool.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon rouge
1 pièce(s)
Gousse d'ail
1 cm
Gingembre frais
¼ pièce(s)
Piment rouge
200 g
Chou blanc
1.5 cc
Curry en poudre
(Contient: Céleri, Moutarde)
10 ml
Sauce soja
(Contient: Gluten, Soja)
50 ml
Lait de coco
2 pièce(s)
Œuf de poule
(Contient: Œuf)
20 pièce(s)
Cacahuètes salées
(Contient: Arachides Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame)
70 g
Nouilles
(Contient: Gluten)
1 cs
Huile de tournesol
½ cc
Vinaigre de vin blanc
à votre goût
Poivre et sel
Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de wittekool fijn. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit een ½ deel van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook, gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de wittekool en currykruiden toe en roerbak 2 minuten. Voeg de witte wijnazijn en sojasaus toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en bak, afgedekt, 6-8 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 – 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan. Kluts de eieren in een kom en bak er een roerei van. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan, zet het vuur hoog en roerbak 1 minuut. Voeg het roerei toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gezouten pinda’s.