Wist je dat linzen geen groente maar peulvruchten zijn? Ze zitten vol ijzer, vezels en eiwitten. Deze linzenstoof heeft een Midden-Oosters tintje door de pittige merguezworstjes, harissa en warme specerijen als komijn en kaneel. Het broodje kun je gebruiken om in de stoof te dopen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Wortel
120 gram
Rundermerguez
(Bevat: Soja, Mosterd, Selderij Kan bevatten: Gluten, Eieren)
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat: Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose))
½ tl
Gemalen komijnzaad
½ tl
Gemalen kaneel
¼ tl
Harissa
½ pak(ken)
Linzen
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten: Selderij)
125 ml
Kippenbouillon
½ el
Olijfolie
1 tl
Rodewijnazijn
(Bevat: Sulfiet)
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een kleine steelpan met deksel op hoog vuur. Snijd ondertussen de peen in kleine blokjes en voeg toe aan de kokende bouillon. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en kook de peen 12 – 15 minuten, of totdat hij gaar is.
Verhit ondertussen de olijfolie in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundermerguezworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie. Bewaar de pan met bakvet.
Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika en tomaat in kleine blokjes. Bak de witte ciabatta in 8 – 10 minuten bruin in de oven.
Verhit ondertussen de hapjespan met bakvet op middelmatig vuur en bak de sjalot en knoflook 2 minuten. Zet het vuur middelhoog, voeg de paprika toe en roerbak 4 minuten. Voeg de tomaat, het komijnzaad, de kaneel en de harissa toe en bak nog 2 minuten.
Laat ondertussen de linzen uitlekken in een zeef. Voeg de bouillon en de wortel toe aan de hapjespan en laat nog 5 minuten onafgedekt koken. Roer er de rodewijnazijn en de linzen door, breng op smaak met peper en leg de merguezworst op de linzen. Laat koken tot het meeste vocht is verdampt. Snijd ondertussen de verse koriander fijn.
Verdeel de linzenstoof en de worst over diepe borden en bestrooi met de koriander. Serveer het broodje erbij.