Skip to main content
Pompoenbox | 3-gangen menu
Pompoenbox | 3-gangen menu

Pompoenbox | 3-gangen menu

4 porties | Pompoensoep, ricotta-truffel ravioli met pompoen en chocolade mousse

Maak plaats voor de ster van het seizoen: met de nieuwe Pompoenbox maak je deze herfst in een handomdraai een pompoensoep, tagliatelle in romige pompoensaus én appel-perentaart. Hartverwarmend lekker en een overvloed aan oranje op tafel!

Labels:
Recept
Allergenen:
Dinkel
Gluten
Hvede
Gerste
Rye
Milk
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Oventijd1 uur 20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Sellerie)

600 gram

Pompoenblokjes

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat: Dinkel, Gluten, Hvede, Gerste, Rye Kan bevatten: Sesamsamen, Latte, Uova, Soja, Lupine, Glutenhaltiges Getreide, Schalenfrüchte)

100 gram

Zure room

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Butternut squash

1 stuk(s)

Rode peper

1

Tomatenpuree

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 ml

Culinaire room

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Sjalot

120 gram

Semi-gedroogde tomaten

100 gram

Rucola

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Erdnüsse, Schalenfrüchte, Sesamsamen)

80 gram

Serranoham

20 gram

Verse salie

500 gram

Verse tagliatelle

(Bevat: Egg, Hvede)

100 gram

Feta

(Bevat: Milk)

2 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Peer

1 tl

Gemalen kaneel

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Latte)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

10 ml

Kokend water

6.5 el

Olijfolie

3 el

Witte balsamicoazijn

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

[Plantaardige] boter

4 el

Bruine basterdsuiker

250 ml

Water voor saus

1 naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)13832 kJ
Energie (kcal)3306 kcal
Vetten168.7 g
waarvan verzadigd69.3 g
Koolhydraten350 g
waarvan suikers97.2 g
Vezels35.7 g
Eiwitten86.5 g
Zout9.3 g
Potassium609.3 mg
Calcium122.8 mg
Iron160.2 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote kom
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

Soep | Voorbereiden
1
  • Breng 1200 ml water aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse tijm. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pot en voeg het kokende water toe. Dek de pot af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 

Tip: Voor de soep gebruik je de helft van de knoflook en ui. De andere helft gebruik je voor het hoofdgerecht!

Soep | Garnering en serveren
2
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppot van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg 2/3 van de zure room toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de overige zure room over de kommen.
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm. 
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de butternut squash met een dunschiller. 
  • Halveer de butternut squash in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de butternut squash in halve manen van 2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng goed met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak 35 - 40 minuten in de oven en draai halverwege om. Haal de butternut squash uit de oven en bewaar tot de volgende stap.
  • Snijd de rode peper fijn. Verhit 1 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de overige ui en knoflook toe en fruit 4 - 6 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en Siciliaanse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten.
Hoofdgerecht | Bijgerecht
4
  • Voeg de specerijen toe aan een grote kom, samen met de helft van de geroosterde butternut squash. Voeg de culinaire room en 250 ml water toe.
  • Pureer tot een gladde saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en de witte balsamicoazijn.
  • Snipper de sjalot en halveer de semi-gedroogde tomaten. Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. 
  • Voeg vlak voor serveren de rucola en sjalot toe en garneer met de semi-gedroogde tomaten en pompoenpitten.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Scheur de serranoham in stukjes en pluk de blaadjes van de salie. Voeg toe aan de pan en bak in 5 - 7 minuten knapperig.
  • Verkruimel ondertussen de feta.
  • Breng vlak voor serveren water met een snuifje zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de tagliatelle.
  • Kook de tagliatelle 3 - 5 minuten en giet daarna af.
  • Voeg de tagliatelle toe aan de pompoen-roomsaus en meng goed.
  • Verdeel de tagliatelle over vier diepe borden. Garneer met de overige geroosterde butternut squash, de serranoham, salie en feta. Serveer met de rucolasalade.
Dessert | Voorbereiden en serveren
6
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in dunne schijfjes. 
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg het fruit samen met de suiker en kaneel toe en bak 5 - 7 minuten. Laat vervolgens afkoelen. 
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit over het deeg. Vouw de randen 2 cm naar binnen over de vulling heen. 
  • Bak de galette 20 - 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Serveer direct (zie Tip). 

Tip: De galette is ook gemakkelijk van tevoren te maken! 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui