Skip to main content
Bakbox | Carrot cake met pistachenoten
Bakbox | Carrot cake met pistachenoten

Bakbox | Carrot cake met pistachenoten

+/- 10 stukken | met kokosrasp en citroen-roomkaasglazuur

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. Deze week bak je een simpele en overheerlijke carrot cake. Je bedekt de cake zoals het hoort: met glazuur van verse roomkaas. Zin om het net even anders te doen? Van dit recept kun je ook muffins maken!

Labels:
Recept
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

160 gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wortel

200 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

¾ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

1.5 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Bloemsuiker

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Soja, Noten)

100 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

2 snufje

Nootmuskaat

40 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)2071 kcal
Energie (kJ)8664 kJ
Vetten103.5 g
waarvan verzadigd62.6 g
Koolhydraten240.6 g
waarvan suikers164.1 g
Vezels14.7 g
Eiwitten37.1 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Bakpapier
Rasp
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Taartblik met een doorsnede van 24 cm
Spatel
Grote kom
Mixer
Mixer
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de boter uit de koelkast. Weeg 160 gram af, snijd in blokjes en laat op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).
  • Schil de wortels en rasp 280 gram met een grove rasp.
  • Bekleed een ronde taartvorm met een doorsnede van 24 cm met bakpapier. 
Cake maken
2
  • Meng in een grote kom de boter, de kristalsuiker en het zout met een spatel of mixer tot een romige, luchtige massa.
  • Mix één voor één de eieren erdoor.
  • Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder, de kaneel en 2 mespuntjes nootmuskaat erdoor.
  • Voeg tot slot de geraspte wortel en de kokosrasp toe en spatel door het beslag.
  • Giet het beslag in de taartvorm. Bak de taart 50 - 60 minuten in de oven.
Garnering voorbereiden
3
  • Giet de bloemsuiker in een kom. Voeg lepel voor lepel de roomkaas toe en klop met een vork tot een egale massa.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Voeg de citroenrasp toe aan de roomkaas en voeg wat citroensap toe naar smaak. 
  • Hak de pistachenoten grof. 
Serveren
4
  • Controleer of de carrot cake klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er schoon uit? Dan is de carrot cake klaar. Haal hem uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaas-glazuur en garneer met de pistachenoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

Spaghetti met Parmigiano-pankogarnering

in rijke kerstomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met patatjes, hummus en tomatensalade
Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

Stoemp met vegetarische gehaktballetjes op z'n Italiaans

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenroombotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelwedges

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pikante plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-patatjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

‘Shaking beef’ op z'n Vietnamees met umami-komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en patatjes
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met gebakken noedels

Heekfilet met gebakken noedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met patatjes

met wortel en ravigotesaus