Frittata is een gerecht uit de Italiaanse keuken. Het zit tussen een omelet en een quiche in. Je kunt aan een frittata toevoegen wat je wilt en hem bakken in de pan of de oven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Aardappelschijfjes
50 gram
Chorizoblokjes
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ tl
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1
[Plantaardige] melk
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur (zie Tip). Voeg de aardappelschijfjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de knoflook, de 2/3 paprikablokjes en de chorizoblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je een ovenvaste hapjespan, bak de aardappel, paprika en chorizo dan in deze pan. Zo heb je geen ovenschaal nodig en kan je de eieren toevoegen aan de hapjespan die later in de oven gaat.
Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verkruimel de witte kaas.
Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/4 zakje gerookt paprikapoeder. Voeg de geraspte belegen kaas, de helft van de witte kaas toe. Meng door elkaar en breng goed op smaak met peper en zout.
Zet het vuur van de aardappelblokjes lager en voeg de rod eui toe. Scheur 2/3de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie slinken. Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de gebakken aardappelschijfjes, chorizo, paprika, ui en spinazie in de ovenschaal en giet vervolgens het eiermengsel eroverheen.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 ovenschalen zodat de frittata niet te hoog wordt en daardoor sneller gaar is.
Bak de frittata 25 - 35 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei ook in het midden helemaal gestold is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt. Voeg ondertussen in een saladekom de overige spinazie, paprikablokjes en witte kaas. Meng met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1tl extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout.
Schep de frittata uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Serveer met de frisse salade.