topBanner
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus

Lees meer

Wat maakt broccoli een supergroente? De grote hoeveelheid aan a) vitaminen, b) vezels of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op het receptkaart!

Labels:Lekker snelCaloriebewustVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Pinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

10 gram

Verse munt

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

250 gram

Broccoli

120 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Biologische citroen

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

50 gram

Witte kaas

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2245 kJ
Energie (kcal)537 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Kom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verbrokkel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de muntblaadjes grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in plakjes en bewaar apart.

2

Weeg de broccoli af, bak de bloem van de broccoli extra fijn en snijd de steel in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de broccoli 1 - 2 minuten in de pan met bouillon. Zet het vuur uit, maar giet niet af. Weeg de couscous af en voeg samen met de helft van de knoflook toe aan de pan met broccoli en bouillon. Roer door elkaar en laat afgedekt wellen tot gebruik. Snijd de rode puntpaprika in reepjes en de rode ui in fijne, halve ringen. Pers 1/4 citroen per persoon uit in een kleine kom. Snijd de rest in partjes.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en rode puntpaprika 6 - 7 minuten. Voeg in de laatste minuut de rest van de knoflook en 1/4 zakje Afrikaanse kruiden per persoon toe. Haal de pan van het vuur. Voeg de couscous met broccoli toe en meng goed door elkaar. Roer de zure room, het citroensap en de helft van de munt door de couscous met groenten. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kom de overige munt met de yoghurt, peper en zout.

4

Hak de cashewnoten grof en verbrokkel de witte kaas. Verdeel de couscous over de borden en leg de plakjes komkommer ernaast. Garneer met de cashewnoten, de witte kaas en een partje citroen. Serveer met de yoghurtsaus.