Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
œ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Amandelschaafsel
œ stuk(s)
Entrecote
â zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat: Mosterd)
œ el
Honing
250 gram
Knolselder
(Bevat: Selderij)
15 gram
Mascarpone
1 stuk(s)
Little gem
5 gram
Verse bladpeterselie en bieslook
œ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
œ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
[Plantaardige] boter
2 el
Rodewijnazijn
Œ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
œ el
Bruine basterdsuiker
1 el
Mosterd
Haal de runderlende alvast uit de koelkast om op temperatuur te komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven. Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl suiker per persoon, de rodewijnazijn en een snuf zout. Zet tot gebruik in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan zonder olie goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Tip: Haal het vlees een half uur tot een uur van tevoren uit de koelkast, zodat het ook vanbinnen op temperatuur is.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 1 minuut per kant, haal de runderlende uit de pan en leg in een ovenschaal. Zet de koekenpan met het bakvet terug op het vuur en bak het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe en verhit 2 - 3 minuten. Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak 5 - 7 minuten in de oven (zie Tip).
Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval langer dan 6 minuten of schroei iets langer dicht.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Weeg de knolselderij af, schil en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of tot de knolselderij gaar is. Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat ze niet uit elkaar vallen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.
Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Schaaf de parmigiano reggiano met een dunschiller of kaasschaaf in dunne flinters.
Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal. Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrĂšme en de gegrilde little gem. Garneer de crĂšme met de bieslook. Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.