Skip to main content
Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Lamuyo-paprika’s met bulgur en rundergehakt

Deze extra grote paprika’s zijn gemakkelijk te vullen

De grote, rode paprika die je in de recept gebruikt is een lamuyo-paprika. Dit is de grote, langgerekte versie van zijn bekendere neefje en komt oorspronkelijk uit Spanje. Je vult ze met bulgur, rundergehakt, tomaat en bosuitjes. Houd je wat van de lamuyo-paprika over? De paprika is geroosterd op de grill ook heerlijk.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Poivron

85 g

Boulgour complet

(Contient: Gluten Peut contenir : Soja)

½ pièce(s)

Oignon

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 pièce(s)

Tomate

2 pièce(s)

Oignon nouveau

100 g

Bœuf haché

1 cc

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

1 cc

Paprika en poudre

25 g

Fromage au cumin

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories789 kcal
Énergie (kJ)3301.2 kJ
Graisses33 g
Graisses saturées12 g
Glucides69 g
Fibres alimentaires15 g
Protéines50 g

Ustensiles

Cuisinière
Poêle avec couvercle
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 175 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de bulgur.

Leg de paprika's op een bakplaat.
2

Snijd de paprika in de lengte doormidden, leg met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier en bak 10 – 12 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de bulgur, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog.

4

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart.

Roerbak de tomaat, de bosui, komijnekaas en de bulgur.
5

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het rundergehakt, de tijm en paprikapoeder toe en rul 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna de tomaat, het witte gedeelte van de bosui, de bulgur en de helft van de komijnekaas toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de paprika uit de oven en vul deze met de bulgur.
6

Haal de paprika uit de oven, vul deze met de bulgur, bestrooi met de overige komijnekaas, het groen van de bosui en de overige olijfolie en bak de gevulde paprika nog 5 minuten in de oven.

Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de bosui.
7

Leg op elk bord een gevulde paprika (en verdeel eventueel de extra bulgur over de borden).

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes