HelloFresh
topBanner
Lahmacun met gekruid lamsgehakt

Lahmacun met gekruid lamsgehakt

met paprika, wortel, courgette en frisse yoghurtsaus

Lees meer

Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is echt Turks streetfood dat je ook heel eenvoudig zelf kunt maken. Het wordt vaak gemaakt met lamsgehakt en is lekker pikant. De sausjes maak je vandaag ook zelf. Zet ze op tafel zodat iedereen zelf kan bepalen hoe pittig ze het maken.

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)SelderijMosterdGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

220 g

Gekruid lamsgehakt

400 g

Italiaanse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ tl

Gemalen kaneel

½ tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

4 stuks

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

100 g

Passata

5 g

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 tl

Sambal

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1707 kJ
Energie (kcal)408 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten15 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels4 g
Eiwitten21 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het lamsgehakt in 2 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak afgedekt 5 - 7 minuten, of tot de groente gaar is.

2

Meng ondertussen in een kom de yoghurt met het gemalen kaneel en kerriepoeder en leng aan met 1 el water per persoon (zie TIP 1). Meng in een andere kom de sambal met de extra vierge olijfolie. Zet beide weg tot gebruik (zie TIP 2).

3

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier. Besmeer met de tomatenpassata, beleg daarna met het gehaktmengsel en breng op smaak met peper en zout.

4

Bak de platbroodpizza's 5 - 6 minuten in de oven, of tot deze goudbruin zijn.

5

Snijd de peterselie (inclusief het takje) grof.

6

Serveer de platbroden met de bladpeterselie, kruidige yoghurtsaus en sambalolie in aparte schaaltjes op tafel. Laat iedereen naar smaak zijn eigen lahmacun afmaken met de verschillende toppings.