Deze koude komkommer-avocadosoep is net als de lente: vers, fris en groen. Vier het voorjaar op je bord!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Avocado
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten: Selderij)
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Appel
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
60 gram
Warmgerookte zalm
(Bevat: Vis)
150 ml
Groentebouillon
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon in een maatbeker. Snijd 3/4 van de komkommer in grove stukken. Snipper de sjalot fijn. Pers de limoen uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd 3/4 van het vruchtvlees in grove stukken. Ris de blaadjes munt van de takjes
Pureer in een hoge kom met een staafmixer de gesneden komkommer, de helft van de sjalot, de gesneden avocado en 3/4 van de yoghurt met per persoon; 1/2 el limoensap (bewaar het overige sap, dit gebruik je later) en 1/2 el extra vierge olijfolie. Roer goed, voeg de bouillon en de helft van de munt toe. Pureer nogmaals en breng op smaak met peper en zout. Plaats de soep, afgedekt, in de koelkast tot gebruik.
Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
Snijd ondertussen de overige komkommer in heel kleine blokjes. Snijd de overige avocado in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis, en snijd de appel in heel kleine blokjes. Snijd de overige blaadjes munt fijn.
Meng in een kom: de overige yoghurt, 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon, 1 tl limoensap per persoon, 3/4 van de appel, 3/4 van de warmgerookte zalm, de overige avocado, komkommer, sjalot en munt. Breng goed op smaak met peper en zout.
Snijd de ciabatta open en beleg met de salade. Serveer de avocado-komkommersoep in diepe borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en appel.