Skip to main content
Kipburger met mozzarella en serranoham
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje en avocadodip

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Avocadodip

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

20 gram

Serranoham

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Ui

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4383 kJ
Energie (kcal)1048 kcal
Vetten56.5 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten84.5 g
waarvan suikers15 g
Vezels12.5 g
Eiwitten47.7 g
Zout3.6 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Grillpan of koekenpan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak de krieltjes 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Groenten snijden
2
  • Halveer ondertussen de kerstomaten en snijd de mozzarella in sneetjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verdeel de serranoham over een ovenrooster met bakpapier en bak 5 minuten mee in de oven, boven de bakplaat met krieltjes.
  • Verhit de boter in een grillpan op middelhoog vuur. Snijd het briochebroodje open en bak met de snijkant naar beneden 3 - 5 minuten, of tot hij lichtbruin kleurt.
Burgers bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipburger 10 minuten. Draai halverwege om en bak in de laatste 3 - 5 minuten de ui mee.
  • Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en kerstomaten toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel 1/4 van de mozzarella over de burger. Dek de pan af en laat de kaas smelten.
  • Snijd het briochebroodje open en besmeer met de avocadodip.
  • Beleg met wat van de salade en leg hierop de kipburger, krokante serranoham en gebakkken ui.
  • Serveer de burger met de krieltjes. Verdeel de overige salade met de overige mozzarella over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla