Indonesische curry-noedelsoep

Indonesische curry-noedelsoep

Met koriander en pinda's

20 minuten
Lees meer

Door een goede currypasta te gebruiken heb je in een mum van tijd een heerlijke Indonesische currysoep op tafel staan. Je voegt als laatst verse koriander en pinda's toe, die samen zorgen voor een lekkere bite.

Labels:Quick & easyVeggieEten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SelderijPinda's
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Rode peper

1 stuks

Knoflookteen

400 g

Italiaanse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Besengek-currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Selderij)

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3146 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd24.3 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels7 g
Eiwitten16 g
Zout5.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Schilmesje
Pan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. • Pers de knoflook of snijd fijn.

Roerbakken
Roerbakken
2

• Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. • Fruit de rode peper en de knoflook 1 minuut. • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 minuten. • Roer de currypasta door de groenten en roerbak nog 1 minuut

Soep afmaken
Soep afmaken
3

• Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan en laat op middelmatig vuur 5 – 7 minuten zachtjes koken. • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof. • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels toe aan de soep.

Serveren
Serveren
4

• Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander en de pinda's.