HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrote Garnalen In Knoflookmarinade
topBanner
Grote garnalen in knoflookmarinade

Grote garnalen in knoflookmarinade

met parelcouscous, zachte geitenkaas, leccino olijven en noten-kruidentopping

Premium
Lees meer

Dragon over? Snijd de dragon fijn, meng samen met wat zout door roomboter op kamertemperatuur, et voilà - zelfgemaakte dragonboter!

Labels:Festivities
Allergenen:SchaaldierenNotenWalnotenGlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

8 ml

Olijfolie met citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

260 gram

Grote scampi's

(BevatSchaaldieren)

50 gram

Walnoten

(BevatNoten, WalnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse dragon en kervel

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Parelcouscous

(BevatGluten, TarweKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Venkel

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Leccino olijven

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

500 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3720 kJ
Energie (kcal)889 kcal
Energie (kJ)3720 kJ
Energie (kcal)889 kcal
Vetten49.0 g
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten67 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers6.0 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels7.17 g
Vezels7.17 g
Eiwitten40 g
Eiwitten40 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous en breng de bouillon aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de gewone olijfolie met de knoflook en leg de grote garnalen hierin. Laat marineren tot je ze gaat bakken in stap 5.

2

Hak de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Ris de blaadjes van de takjes dragon en hak grof. Snijd de kervel fijn. Meng in een kleine kom de walnoten met de helft van de kervel en de helft van de dragon.

3

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet de parelcouscous daarna af en spoel kort af onder warm water. 

4

Snijd ondertussen de courgette in halve plakken van 1/2 cm dik. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Houd eventueel venkelloof apart. Snijd de venkel in kleine blokjes. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de venkel 5 minuten (zie Tip). Voeg de courgette toe en bak samen nog 10 - 12 minuten, of tot ze gaar zijn.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

5

Verbrokkel ondertussen de geitenkaas. Snijd de olijven in plakjes. Verhit vlak voor serveren de koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen met marinade 3 minuten, of tot ze mooi roze zijn. Meng de parelcouscous, de olijven en de overige kervel en dragon met de courgette en de venkel. Breng op smaak met peper en zout.

6

Schep de parelcouscous op de borden, verdeel de geitenkaas erover en schep de grote garnalen ernaast. Druppel de olijfolie met citroen over de garnalen. Garneer met de walnotentopping en het eventuele venkelloof.