Skip to main content
Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Groene curry met broccoli, babymaïs en udonnoedels

Met een gekookt eitje

3.6
(302)

Voor dit Thaise gerecht gebruik je een curry met o.a. groene pepers, gember, citroengras en limoenblad. Je mengt de curry met udonnoedels: zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwemeel, water en zout. Op ons blog vind je een overzicht van allerlei verschillende soorten noedels, er bestaan namelijk veel meer noedels dan je denkt.

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Gluten
Soja
Œuf
Arachides
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Oignon

150 g

Champignons

50 g

Mini-épis de maïs

50 g

Pâte de curry vert

(Contient: Lait (contient du lactose))

100 ml

Lait de coco

½ paquet(s)

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

100 g

Nouilles udon fraîches

(Contient: Gluten)

20 g

Noix de cajou grillées

(Contient: Arachides, Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories894 kcal
Énergie (kJ)3740.5 kJ
Graisses19 g
Graisses saturées41 g
Glucides102 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines19 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle à bords hauts
Poêle
Assiette

Instructions

Snijd de babymaïs in drieën
1

Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de babymais in drieën.

2

Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel. Fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli en babymaïs toe en roerbak 3 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 30 seconden.

Voeg de kokosmelk toe
3

Roer de kokosmelk goed door (zie tip). Schenk de kokosmelk en 25 ml water per persoon bij de groenten. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met sojasaus en peper.

Kook het ei
4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.

5

Breng 200 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de udonnoedels 2 minuten. Giet af en voeg toe aan de wok of hapjespan met groenten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de noedels met groenten over de borden. Garneer met de cashewnoten en serveer met het ei.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes