Skip to main content
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Deze curry heeft een zoete smaak!

4.2
(118)

Met eieren kun je alle kanten op. Bij dit gerecht kun je jouw spiegelei een twist geven door het ei, tijdens het bakken, te besprenkelen met een beetje sojasaus of ketjap. Ben je geen liefhebber van zacht eigeel? Maak dan een gekookt eitje of bak een omelet!

Allergènes:
Céleri
Moutarde
Œuf
Arachides
Lait (contient du lactose)
Anhydride sulfureux et sulfites

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

85 g

Riz basmati

½

Oignon

½

Gousse d'ail

¼

Piment rouge

150 g

Patate douce

75 ml

Lait de coco

2 cc

Curry en poudre

(Contient: Céleri, Moutarde)

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

150 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

2 brin(s)

Coriandre fraîche

(Peut contenir : Céleri)

12.5 g

Cacahuètes

(Contient: Arachides)

1 cs

Lebné

(Contient: Œuf, Lait (contient du lactose), Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile de tournesol

Bouillon de légumes

¼ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories833 kcal
Énergie (kJ)3485 kJ
Graisses32 g
Graisses saturées14 g
Glucides107 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines25 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle
Couteau
Grande poêle
Poêle à bords hauts
Assiette

Instructions

1

Kook 200 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 12 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen.

Roer de kokosmelk goed door
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bataat en currykruiden toe en bak 1 minuut mee.

Voeg de kokosmelk toe
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

5

Scheur ondertussen de spinazie klein. Hak de koriander fijn en hak de pinda’s grof.

Bak een spiegelei
6

Verhit, als de bataat bijna klaar is, de roomboter in een koekenpan en bak een spiegelei. Meerdere eieren kunnen naast elkaar in één koekenpan worden gebakken. Bestrooi met peper en zout.

Voeg de spinazie toe aan de bataat
7

Voeg de spinazie toe aan de bataat, laat slinken en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pinda’s en koriander, en serveer met het spiegelei
8

Verdeel de rijst over de borden en verdeel de curry over de rijst. Voeg de Turkse yoghurt toe en garneer met de pinda’s en koriander. Serveer met het spiegelei.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes