topBanner
Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

met gepekelde rode ui en smokey tomatenketchup

Lees meer

Nieuw in je box: smokey ketchup van The Ketchup Project. Een (h)eerlijk product met een mooi verhaal en een bijzondere smaak.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode ui

1 stuks

Limoen

1 stuks

Rode paprika

1 stuks

Avocado

10 g

Verse koriander

25 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Tomaat

220 g

Rundergehakt met Mexicaanse kruiden

4 stuks

Witte tortilla

(BevatGlutenbevattende granen)

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Rodewijnazijn

60 g

Smokey tomatenketchup

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3683 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten45 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de helft van de limoen uit en snijd de overige helft in parten. Meng de helft van van de rode ui in een kom met het limoensap, 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.

2

Snijd de rode paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof en snijd de tomaat in kleine blokjes.

3

Meng de tomaat in een kom met de geraspte cheddar en koriander. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de puntpaprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 - 5 minuten.

5

Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

6

Zet de avocado, overige paprika, het rundergehakt en de zure room allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla's over de borden en laat ieder zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de partjes limoen en de gerookte tomatenketchup.