Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)
50 gram
Maïs in blik
100 gram
Passata
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1.5 tl
Belgische kruidenmix voor gehakt
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ stuk(s)
Paprika
1 tl
Mosterd
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
1 el
[Plantaardige] boter
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een pot met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met de Belgische kruidenmix in 3 - 4 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de courgette en paprika toe aan de sauteerpan en bak 6 - 8 minuten.
Giet de mais af. Voeg vervolgens de mais, de passata, de zwarte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.
Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, een klontje boter en de mosterd toe. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg het gehakt weer toe aan de sauteerpan met groenten en meng goed door. Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
Verdeel de cottage pie over de borden.