Deze week een heerlijke champignonburger gemaakt door onze leverancier Koolen. De cordon bleu is gemaakt van een laagje Nederlandse champignons, een krokant broodkruim korstje en een vulling van mozzarella en tomaat. Hierbij serveer je smaakvolle paprika-aardappelen met een salade van courgette, halfgedroogde rode tomaten en pompoenpitten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Roseval aardappelen
½ tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Romaine sla
½ stuk(s)
Courgette
30 gram
Zongedroogde tomaten
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 stuk(s)
Champignoncordonbleu
(Bevat: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's, Soja)
1 el
Olijfolie
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Extra vierge olijfolie
stuk(s)
Peper en zout
Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 20 – 25 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan, voeg het paprikapoeder toe en bak nog 5 minuten.
Snijd ondertussen de romainesla klein, de courgette in dunne halve plakken en snijd de halfgedroogde rode tomaten doormidden. Meng de romainesla met de halfgedroogde rode tomaten in een saladekom.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette 4 minuten, schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout en voeg toe aan de saladekom.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak de champignon cordon blue 2 - 3 minuten aan elke kant.
Voeg ondertussen de witte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en het grootste deel van de pompoenpitten toe aan de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen, champignon cordon bleu en de salade over de borden en garneer met de overige pompoenpitten.