Skip to main content
Entrecote met cranberry-kalfsjus
Entrecote met cranberry-kalfsjus

Entrecote met cranberry-kalfsjus

met aardappelgratin, spruiten, spekreepjes en pecannoten

KOOKPLAN

Eerder op de dag:

  • Entrecote dichtschroeien
  • Saus maken
  • Groenten koken

20 - 25 minuten voor het opdienen:

  • Aardappelgratin bakken
  • Entrecote garen
  • Groenten en spekreepjes afwerken
  • Saus opwarmen en afwerken
Allergenen:
Selderij
Pecannoten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Entrecote

30 gram

Kalfsjus

(Bevat: Selderij)

40 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Pastinaak

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Wortelschijfjes

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Pecannoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sjalot

75 gram

Spruiten

(Bevat: Selderij)

190 gram

Aardappelgratin

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Spekreepjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

45 gram

[Plantaardige] boter

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5129 kJ
Energie (kcal)1226 kcal
Vetten74.6 g
waarvan verzadigd37.7 g
Koolhydraten75.9 g
waarvan suikers38.5 g
Vezels18.5 g
Eiwitten55.3 g
Zout3.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium309 mg
Calcium42.8 mg
Iron15.5 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan
Aluminiumfolie
Grote pan
Large Frying Pan

Instructies

Aardappelgratin maken
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de pastinaak in staafjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het plastic van het bakje en bak de aardappelgratin 20 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt.
Entrecote bakken
2
  • Verhit 1/3 van de boter in een pan op hoog vuur. Bak de entrecote 2 - 3 minuten per kant aan en leg vervolgens in een ovenschaal. 
  • Strooi de helft van de verse rozemarijn eroverheen en bak de entrecote in de oven (zie hieronder voor de exacte baktijd).
  • Dek de entrecote daarna af met aluminiumfolie en laat rusten tot serveren.

150 g: 4 - 5 minuten
300 g: 6 - 8 minuten
450 g: 9 - 12 minuten
600 g: 10 - 13 minuten

Groenten koken
3
  • Breng water aan de kook in een grote pot met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de pastinaak, spruiten en wortelschijfjes, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet af en bewaar apart.
  • Verhit opnieuw 1/3 van de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de spruiten, wortelschijfjes, knoflook, pastinaak, tijm, gedroogde rozemarijn en de helft van de honing 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
4
  • Verhit dezelfde pan van de entrecote op middelhoog vuur. Bak de sjalot en de overige verse rozemarijn 2 - 3 minuten. Blus af met de balsamicoazijn.
  • Voeg de cranberrychutney, de kalfsjus en de aangegeven hoeveelheid water toe. Meng goed, laat 2 minuten zachtjes indikken en zet het vuur uit.
  • Roer kort voor serveren de overige boter erdoor.
  • Haal de rozemarijn uit de saus en breng op smaak met peper en zout.
Spekreepjes bakken
5
  • Verhit een andere pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de pecannoten en de overige honing toe en bak nog 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn. 
Serveren
6
  • Leg de spekreepjes en pecannoten bovenop de groenten.
  • Garneer de aardappelgratin met de peterselie.
  • Snijd de entrecote, tegen de draad in, in sneetjes. Leg op een serveerschaal en garneer met de rozemarijn. 
  • Serveer de cranberrysaus ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

Veggie + protein - Curry-noedelsoep met kabeljauwfilet als extra

met kokosmelk, verse koriander en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui