Burrata & pecorino pasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrata & pecorino pasta

Burrata & pecorino pasta

met rode puntpaprika, tomaat en smokey tomatenketchup

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas, die lijkt op Parmigiano Reggiano, maar korter wordt gerijpt en een zachtere smaak heeft.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
•Familie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

30 gram

Smokey tomatenketchup

5 gram

Vers basilicum

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten20.4 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten86.5 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels9.5 g
Eiwitten27.5 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

•Pan
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de conchiglie.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Kook de conchiglie 9 - 11 minuten en giet daarna af. Laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Bakken en koken
2
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de paprika en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 4 minuten mee.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
Pastasaus afmaken
3
  • Meng de gesneden tomaat, smokey tomatenketchup en de tomatenblokjes door de specerijen in de sauteerpan.
  • Verwarm het geheel nog 2 minuten.
  • Schep de conchiglie en pecorino erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Pluk de blaadjes van het basilicum en hak ze grof.
  • Halveer de burrata. 
  • Verdeel de pasta over de borden en leg er 1/2 burrata per persoon op.
  • Garneer met het basilicum.