Skip to main content
Bouillabaisse met witte wijn en grote garnalen
Bouillabaisse met witte wijn en grote garnalen

Bouillabaisse met witte wijn en grote garnalen

met zelfgemaakte toastjes en gerookte-paprikamayonaise

Dit recept is geïnspireerd op het klassieke Franse visgerecht bouillabaisse. Je maakt zelf een bouillon van de schaal van de garnalen, wat zorgt voor een intense en authentieke smaak, die je direct meeneemt naar het zuiden!

Allergenen:
Tarwe
Gluten
Rogge
Mosterd
Ei
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

50 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Gepelde grote scampi's

1 stuk(s)

Laurierblad

0.99 tl

Gemalen kurkuma

1.2 tl

Paprikapoeder

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gluten, Rogge Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten)

35 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

0.24 tl

Gerookt paprikapoeder

65 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat: Vis)

25 gram

Geraspte emmentaler

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Witte wijn

Zelf toevoegen

400 ml

Zoutarme vis- of groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)3815 kJ
Energie (kcal)912 kcal
Vetten43.6 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten92.9 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels23.5 g
Eiwitten34.1 g
Zout3.6 g
Potassium138.8 mg
Calcium19.3 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Kleine kom
Sieb
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Halveer de wortel in de lengte en snijd in grove stukken. Snijd de ui in grove stukken en de prei in grove ringen (zie Tip). Pel de gemarineerde garnalen en bewaar de schil.

Tip: Je hoeft de wortel, prei en ui niet fijn te snijden - ze worden later gepureerd.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de schil van de garnalen (zie Tip), prei, aardappel, wortel, ui, laurier en de helft van de knoflook toe. Voeg per persoon: 1 tl kurkuma en 1 tl paprikapoeder toe. Roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met 45 ml witte wijn per persoon. Stoof het geheel 2-3 minuten. Voeg daarna de tomatenpuree en de visbouillon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 20 minuten koken.

Tip: De schil van de garnalen geeft extra smaak aan je soep! Je pureert ze mee en zeeft ze er later weer uit. Wil je dit liever niet? Laat de schilletjes dan achterwege.

Brood bakken
3

Pers ondertussen de sinaasappel uit. Snijd per persoon 1 reepje van de citroenschil met een dunschiller. Voeg de schil en 1/2 el sinaasappelsap per persoon toe aan de soep. Snijd de citroen in parten. Snijd de demi-baguette in plakken van 1 - 2 cm dik. Meng de plakken op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de plakjes baguette 8 - 10 minuten in de oven tot knapperige toastjes.

Sausje maken
4

Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/4 tl paprikapoeder, 1/4 tl gerookt paprikapoeder, de overige knoflook, peper en zout. Zet opzij tot gebruik (zie Tip).

Tip: Het gerookt paprikapoeder heeft een sterke smaak. Voeg dus niet te veel toe en proef tussendoor.

Soep maken
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad. Giet de soep door een zeef in een andere pan en druk al de overgebleven stukken in de zeef goed aan zodat alle sappen in de pan terechtkomen. Zet de pan opnieuw op middelmatig vuur en voeg de vismelange en de garnalen toe. Kook 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Voeg ze vlak voor serveren toe.

Serveren
6

Verdeel de paprikamayonaise over de toastjes en verdeel de geraspte emmentaler erover. Verdeel de soep over diepe borden en garneer eventueel met de venkelloof. Serveer met de toastjes en partjes citroen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip
Aubergine met za'atar en tomatencouscous

Aubergine met za'atar en tomatencouscous

met yoghurt-tahinsaus en witte kaas
Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

Aziatische-stijl hamburger op een wortelbroodje

met wortel, gepekelde rode ui en gembermayonaise
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander